zaniżający wskażnik poziomu paliwa

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Doba
    Rider
    S_OCP Member
    • 2007
    • 357
    • Octavia III (5E3)
    • CHPA 1.4 TSI 140 KM

Maicroft, to zależy. Raz odpowietrzało mi się ale pod samochodem już :P Dlatego teraz leje do odcinki i potem kilka litrów do jakiejś równej kwoty dopełniam. Wskazówki to nie będę przestawiał , bo w teście łanie na środku stoi. Ogólnie to co za pierun zrobiła tam taki mały bak :/
    MECHANIKA # WULKANIZACJA # MYJNIA # SPRZEDAŻ NOWYCH OPON # PROSTOWANIE FELG #

Zapraszamy : http://ww.facebook.com/navigator.auto

# # # # # # # # # # #

Moja O2
    http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=51159

Komentarz

• nickmar
      Drive
      • 2007
      • 83

Zamieszczone przez cieq
      Jeżeli chodzi o wskaźnik poziomu paliwa to u mnie jest tak że pewien "obszar" wskazówka pokonuje w zastraszającym tempie, za to w innych po przejechaniu 80-100km ledwo drgnie. Nie wiem czy jasno się wyraziłem :szeroki_usmiech

U mnie wielokrotnie juz tak sie dzialo ze po zalaniu na max do odciecia, przejechalem okolo 200 km i wskazowka sie nie ruszyla, a potem w zastraszajcym tepie zaczela spadac do 3/4 baku. Kiedy zauwazylem to pierwszy raz, az sie zatrzymalem zeby sprawdzic czy nie zostawiam za soba kreski, bo byla na samym koncu, a po chwili juz sie przesunela na prawie 3/4 baku. Ale to bylo tylko raz, teraz wiem w czym rzecz i juz sie nie boje

Komentarz

• tomekkowalski
        Drive
        S_OCP Member
        • 2007
        • 71

Zamieszczone przez koja86
        W wlewie jest taki dzyndzel który naciskasz i przytrzymujesz pistoletem i wchodzi około do 10 litrów więcej :wink:

Nie zanalazłem tego dzyndzelka wlałem tyle co zawsz około 46 litrów plus to co było w rezerwie ( kontrolka dopiero się zapaliła )
        Proszę sprecyzować gdzie jest ten dzyndzelek

Komentarz

• bubuDE
          Elegance
          S_OCP Member
          • 2007
          • 763
          • Octavia III (5E3)
          • CHHB 2.0 TSI RS 220 KM

tomekkowalski, jesli wlozysz palec wskazujacy prawej reki do wlewu paliwa tak aby kciuk oparl sie o blache to powinienes wyczuc maly trzpien ( 1cm ) po lewej stronie ktory mozna z malym oporem wepchnac do szlaucha ( jakby palec w cipke). Element ten powroci samoczynnie.

[ Dodano: Wto 18 Wrz, 07 19:48 ]
          Nie polecam Ci dolewac po kilkukrotnym odbiciu pistuletu w ten sposob wiecej niz 5 l. bo moze to miec negatywny wplyw na pochlaniacz weglowy ktory jest tam wbudowany.
          PL-LOP D-ROW mutex/ocfipreoqyfb/mutex

Komentarz

• tomekkowalski
            Drive
            S_OCP Member
            • 2007
            • 71

he he dzięki będę szukał.

Komentarz

Pracuję...